Блог

Публикация в www.brjag.bg – Откриха изложба на талантливи ученици .

Изложбата „Красиво Русе, красива България“ беше открита официално днес във фоайето на Доходното здание. Директорът на МГ „Баба Тонка“ – Митко Кунчев и пловдивската художничка Мишел Вълчева поздравиха учениците, които присъстваха и споделиха любопитни факти за инициативата на Фонд „Математика на бъдещето“.

От създаването на фонда до момента са събрани над 30 000 лв. от дарители, съобщи директорът Кунчев, които ще позволят на младите математици да заминат за международното състезание в Хонг Конг.

Мишел подари на МГ „Баба Тонка“ картина на емблематичното Доходно здание, пречупена през призмата на математиката. Мишел разказа колко е развълнувана и благодарна, че споделя с децата тяхното вълнение и може да ги подкрепи. Картината й „Ретроспекция“ ще стане емблема на Фонд „Математика на бъдещето“ и нейна репродукция ще бъде подарена на домакините в Хонг Конг заедно с избрани от изложбата детски рисунки.

Картините на талантливите ученици от ОУ „Иван Вазов“, СОУ „Христо Ботев“ и МГ „Баба Тонка“ могат да бъдат видяни до 21-ви юни във фоайето на Доходното здание. /Виж Фотогалерия/

Оригинална статия: www.brjag.bg