Блог

JULY MORNING COFFEE на 01.07.2011 г., гр.Пловдив.

Пловдивчани посрещат Джулая на Рахат тепе.

Тази година всички пловдивчани и гости на града ще имат уникалната възможност да посрещнат изгрева на 1 юли на емблематичното Рахат тепе. Точно в 8 часа сутринта екипът на SENSUAL BODY ART THERAPY ще се погрижат за свежото настроение на всички. Там спецът по бодиарт Мишел, която е и организаторка на събитието, ще остави отпечатък от слънцето върху телата ви. Слънцето, във всичките му арт разновидности, ще можете да получите и вие по някоя част от тялото си, стига да желаете рабира се.


За доброто ви настроение ще звучи Jazz, Chill out & Latino от DJ Pikebass a.k.a N&H(show session).
На Джулая можете да дойдете и с децата си. И докато вие пиете сутрешното си кафе, или биричка, малчуганите ще могат да се топнат в надуваемия басейн, пригоден специално за случая.
Не забравяйте- 1 юли, 08:00 часа, ресторант „Рахат тепе” в Стария Пловдив. Дрес код: жълто.

Статия на : www.zvezdno.bg

Надуваеми басейни и рисуване по телата на Небет тепе за Джулая.

И тази година се очаква “Джулай Морнинг фестивал” да събере хиляди в първото юлско утро в Камен бряг, за да посрещнат изгрева. За жалост, доста от нас няма да могат да отскочат до това култово място, но както са казали мъдрите хора, винаги можеш да превърнеш недостатъка в предимство.

Тази максима е в основата на идеята, която е осенила младата пловдивска художничка на боди арт Мishel. Въпреки липсата на морски бряг, от който да се наслаждаваме на изгрева, Пловдив разполага с не по- малко атрактивна гледка към раждането на слънчевият диск – Небет тепе. Ентусиазмът на художничката е породен и от факта, че Джулай морнинг добива все по-широка популярност сред младите хора. Местата, на които се чества, вече се разпростират не само по българското крайбрежие, но и в повечето големи населени места на страната.

Честването на хипи празника, е възникнало през осемдесетте години като протест на младите. Мълчаливият протест, даряващ капката свобода от която всички имат нужда, е изразен чрез символиката на едноименната песен на Юрая Хийп, която се превръща и своеобразен химн. Въодушевлението от първите сутрешни лъчи, като символ на зараждащия се живот, все още е основна причина хората да се събират заедно и да се забавляват. След падането на комунистическия режим, движението продължава да съществува, като променя основната идея на първото хипи-движение в България. Сега тя има и друг привкус на бягство от всекидневно потискащата цивилизация, на протест срещу самите нас и пълно освобождаване на личността от оковите на големия град.

За всички, които носят духа на младостта и свободата, ранните часове на първият юлски ден са повод за голям купон. Събитието е насрочено за 05.49 ч. на 01 юли, когато от панорамната тераса на Небет тепе ще се разкрие впечатляващата гледка към раждането на новият ден. За да се доближи максимално до морската атмосфера, организаторката на събитието е подготвила няколко басейна с вода и водни пистолети. Всички почитатели на ранното ставане ще бъдат сюрпризирани и с безплатен временен татус, изобразяващ слънцето. За доброто настроение на присъстващите ще се грижи диджей, а дрескодът е „жълто” или „златно”, в унисон с изгряващото слънце. В 08.00ч., за всички ранобудници, присъстващи на раждането на Аврора, от заведение „ Рахат тепе” са предвидили по едно сутрешно кафе за събуждане и добър старт на деня.

С това начинание не свършват предложенията на неуморната художничка. Красавицата кани всички свой приятели и почитатели на дипломирането си, което ще се състой същият ден във фоайето на Балабанова къща от 16 да 21 часа. Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще представи чрез атрактивна изложба четиримата дипломанти Мишел Вълчева, Генади Вълчанов, Георги Димитров и Григор Григоров, от първият випуск на фотография и графичен дизайн. Младите творци са подготвили уникален арт купон с много изненади за гостите.

Статия на : www.snews.bg

Повече снимки:

Снимки…

Снимки…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *